LEV

Workshops


Op zaterdag 14 oktober 2023 geeft LEV de workshop 'Hoogbegaafd op school'.


Tijdens de workshop 'Hoogbegaafd op school' bespreken we met elkaar hoe passend onderwijs voor een hoogbegaafd kind er uit ziet en waar de knelpunten en uitdagingen zijn.

Denk aan: faalangst, perfectionisme, onderpresteren, automatiseren, IQ-testen en toetsen en nog heel veel meer!


We bespreken ook de rechten en plichten van ouders en kinderen met betrekking tot de schoolgang en hoe je samen met school en jouw kind aan de slag kan om het beste uit jouw kind te halen.  


Om aandacht te kunnen hebben voor de persoonlijke noot(d) is er ruimte voor maximaal 8 deelnemers tijdens deze workshop.


Locatie:          De Schoof, Wervershoof

Kosten:           35 euro p.p. (60 euro per ouderpaar)

Tijd:                 9.30 - 12.30 uur

Aanmelden:   info@levenmethoogbegaafdheid.nlOp zaterdag 25 november 2023 geeft LEV de workshop 'Hoogbegaafd en opvoeding'.


Tijdens de workshop 'Hoogbegaafd en opvoeding' bespreken we met elkaar wat een hoogbegaafd kind nodig heeft van zijn/haar ouders en andere opvoedingsomgevingen. Waar zitten de uitdagingen in de opvoeding van deze doelgroep en hoe kunnen we hen een zo warm, liefdevol maar ook leerzaam thuis bieden.


We bespreken verschillende opvoedingsmethoden, wat werkt wel en wat werkt niet, wat voor gedrag je vaak ziet bij hoogbegaafde kinderen, wat gedrag eigenlijk uitspreekt en hoe je hier mee om kan gaan.


Om aandacht te kunnen hebben voor de persoonlijke noot(d) is er ruimte voor maximaal 8 deelnemers tijdens deze workshop. 


Locatie:         Omgeving Hoorn (afhankelijk van aantal deelnemers)

Kosten:          35 euro p.p. (60 euro per ouderpaar)

Tijd:                9.30 - 12.30 uur

Aanmelden:  info@levenmethoogbegaafdheid.nlOp zaterdag 20 januari 2024 geeft LEV de workshop 'Hoogsensitiviteit'.


Tijdens de workshop 'Hoogsensitiviteit' bespreken we met elkaar wat wij als hoogsensitieve volwassenen en/of kinderen nodig hebben en waarom.


We bespreken onderwerpen als; voeding, slapen, overprikkeling, onderprikkeling, agendabeheer, HSS en HSP verschillen, school, werk en nog veel meer.


Voor deze workshop zijn er minimaal 6 deelnemers nodig om doorgang te vinden. Vanwege het algemenere karakter kunnen er een onbeperkt aantal mensen aansluiten. Afhankelijk van het uiteindelijke aantal deelnemers wordt de locatie bepaald.


Locatie:         Omgeving Hoorn (afhankelijk van aantal deelnemers)

Kosten:          35 euro p.p. (60 euro per ouderpaar)

Tijd:                9.30 - 12.30 uur

Aanmelden:  info@levenmethoogbegaafdheid.nlLEV biedt verschillende workshops o.a.:


  • Wat is hoogbegaafdheid?
  • Hoogbegaafd op school
  • Opvoeding en hoogbegaafdheid
  • Omgaan met overprikkeling 


De kosten voor deelname aan een middagworkshop van 3 uur zijn 35 euro p.p. incl. koffie, thee en wat lekkers. Kom je samen met jouw partner? Dan betalen jullie samen 60 euro.


Workshops kunnen ook op aanvraag worden ingepland. Voor groepen is er een minimaal aantal deelnemers van 6 personen. Neem voor de mogelijkheden contact op met LEV: info@levenmethoogbegaafdheid.nl