LEV 

Voor HSP'ers, (U)HB'ers en beelddenkers

LEV mini-symposium "Hoogbegaafd, een uitdaging!"


Op zaterdag 15 april 2023 komt mijn boek "Mama, mag ik je iets vragen.." opnieuw uit in samenwerking met 202publishers! Om dit te vieren organiseert LEV het mini-symposium: "Hoogbegaafd, een uitdaging!" Tijdens dit mini-symposium zullen 5 lezingen/presentaties worden gehouden en kan jij je onderdompelen in informatie omtrent HB/autisme, reflexintegratie, faalangst en IQ-testen bij hoogbegaafde kinderen. Dit wordt een middag die jij niet wil missen! Bestel daarom nu jouw tickets om een plekje in de zaal veilig te stellen.

De komende weken zal ik elke week een spreker aan jullie voorstellen. 


LEV STELT VOOR:

Krista van Hoekelen en Sandra Keizer van F-art
Krista, leercoach, en Sandra, kunstzinnig therapeut, hebben samen het boek “Buitengewoon handig boek over faalangst” uitgegeven bij 202publishers! In dit boek krijg je als ouder zelf handvatten om samen met jouw kind faalangst aan te pakken.
Tijdens het LEV mini-symposium “Hoogbegaafd, een uitdaging!”, zullen de dames jullie introduceren in de methode die ze ontwikkelt hebben om op een laagdrempelige manier met kinderen aan de slag te gaan.


De F-art methode is er op gericht om:
- Gedrag te herkennen en zelf te weten wat te doen
- Het kind zich gehoord en gezien te laten voelen
- Handvatten te geven om samen behoeften en patronen te zien
- Op een creatieve manier bezig te zijn
- Op een veilige manier de grenzen te verleggen
- Zelf stapjes te durven gaan zetten

Zijn jullie, net als ik, ook zo benieuwd naar het verhaal van Krista en Sandra? Meld je dan nu aan voor het LEV mini-symposium via onderstaand aanmeldformulier!

Sheila van Horn, Orthopedagoog en HB-specialist

Sheila kwam er rond haar dertigste achter dat ze hoogbegaafd is. Toen haar zoon enkele jaren later werd geboren, ondervond ze ook hoe het is om ouder van een hoogbegaafd kind te zijn. De twijfels die je voelt, de hulp die soms nodig is. Waar doe je goed aan? Wel of niet testen? Wel of niet begeleiding inschakelen? Het is fijn om ook vanuit eigen ervaringen ouders en kinderen te kunnen begeleiden. Echt te voelen en begrijpen waar tegenaan gelopen kan worden.
Sheila gaat ons 15 april vertellen over het testen van vermoedelijk hoogbegaafde kinderen. Waar moet je rekening mee houden? Wanneer kies je er voor om een kind te testen en wanneer juist even niet. Welke IQ-test en eventuele bijbehorende onderzoeken neem je af en waarom?

Sheila zal ons 15 april meer vertellen over de keuzes die je kan maken voor jouw kind of leerling en waarom!

Erika Vesseur, Fysiotherapeut en MNRI core-specialist reflexintegratie
Erika is één van de weinige MNRI core-specialisten in Nederland. Met eigen ogen heb ik gezien wat haar behandelingen doen voor de kinderen die ik begeleid. Het valt me op dat veel ouders en leerkrachten nog nooit van reflex integratie therapie hebben gehoord, terwijl het een onmisbare schakel is in het geheel van de kindbegeleiding (maar ook voor volwassenen!).
Erika kan een wereld van verschil maken, samen met het kind.

De theoretische kant van reflex integratie therapie:
Hoe beter primaire reflexen geïntegreerd zijn, hoe doelgerichter we ons kunnen gedragen en bewegen. Als er nog actieve reflexen aanwezig zijn kunnen we niet efficiënt en doelgericht onze ‘taken’ volbrengen en volhouden. Het kost dan ook veel energie. Reflexintegratie is een bottom-up interventie die ertoe bijdraagt dat de lagere delen van de hersenen de juiste prikkels krijgen om stappen te zetten in de ontwikkeling, als fundament voor de ontwikkeling van de hogere delen van het brein.

De volgende symptomen/gedragingen kunnen hun oorzaak hebben in niet geïntegreerde reflexen:

- (motorisch) onhandig zijn
- niet stil kunnen zitten of liever staan aan tafel
- snel afgeleid zijn, niet kunnen concentreren
- overprikkeling
- schrikken van harde of onverwachte geluiden
- moeite met het aangeven van grenzen of respecteren van grenzen
- problemen bij lezen en/ of rekenen
- emotionele problemen

Er is nog een hele lijst aan symptomen en gedragingen, maar daar zal Erika jullie heel graag meer over vertellen tijdens haar lezing op het LEV mini-symposium “Hoogbegaafd, een uitdaging!”


Locatie:

"De Schoof", Kerkelaantje 1, Wervershoof, Noord-Holland


Tijden: 

12.30 - 18.00 uur


Kosten:

37.50 p.p. inclusief hapjes en drankjes tijdens pauzemomenten en na afloop. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden.


Reserveren:


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn