LEV 

Voor HSP'ers, (U)HB'ers en beelddenkers

Kindermassage (2 - 12 jaar)

Aanraking is een belangrijke levensbehoefte. Zeker in tijden die spanning veroorzaken is het voor een kind van essentieel belang om zich geborgen te voelen door aanraking van zijn of haar ouders of verzorgers. Hoogsensitieve kinderen zijn extra ontvankelijk voor prikkels waardoor er sneller overprikkeling optreedt. Ook voor de doelgroep van LEV is aanraking dus van levensbelang!

Kindermassage bestaat uit zachte en ontspannende aanraking indien gewenst met heerlijk geurende olie. Het ontspant de spieren, begrenst het lichaam, verbetert slaapproblematiek,, versterkt het immuunsysteem en helpt bij het verwerken van de vele prikkels die op kinderen af komen. 

Of jouw kind nu beweeglijk is of heerlijk ontspannen kan ontvangen, voor elk kind is een geschikte manier van masseren. Ook wordt er goed rekening gehouden met de grenzen van elk kind. We gaan altijd uit van de behoefte van het kind. 

Marianne komt graag bij jullie thuis voor een kindermassage. Het is daarbij belangrijk dat er een rustig plekje is waar de massage plaats kan vinden. De massage is heel laagdrempelig en bestaat uit een hoofd-, buik-, voeten- en rugmassage. Indien gewenst over de kleding of pyjama heen en gewoon op de bank of voor het slapen in het eigen bed of dat van papa en mama. Ouder(s) zijn altijd aanwezig tijdens de massage. Het is belangrijk dat er voor en na een massage een moment van rust wordt ingepland, zodat het goed door kan werken voor het kind. Het is mogelijk om rond bedtijd af te spreken om het slaapproces te verbeteren. Daarbij kan Marianne goede tips geven om de nachtrust te bevorderen. 

Behoefte om zelf aan te leren hoe je jouw kind kan masseren? Marianne komt graag bij je thuis om een workshop te geven samen met jouw eventuele partner of een vriend(in). De workshop duurt ongeveer anderhalf uur en is ook voor jou een moment van ontspanning. Door zelf te leren hoe de kindermassage toegepast kan worden kan je thuis lekker aan de slag met jouw kind. Je versterkt de band met jouw kind door een één op één moment, er komen "gelukshormoontjes" vrij door de aanraking en jouw kind zal makkelijker en dieper slapen. 

Neem voor het boeken van een kindermassage of het plannen van een workshop contact op via: info@levenmethoogbegaafdheid.nl