LEV 

Voor HSP'ers, (U)HB'ers en beelddenkers

Columbus groep


Columbus was een ontdekkingsreiziger. Hij was op zoek naar nieuwe werelden en gaf niet snel op bij tegenslag.

Samen met de kinderen van de Columbus groep gaan we ook de wereld verkennen in de breedste zin van het woord. Elk schooljaar zijn er 5 themablokken van elk 4 sessies met twee begeleiders. Tijdens de sessies zullen we op een uitdagende, verassende en stimulerende manier ingaan op het thema. We praten, onderzoeken, testen, werken samen en ontdekken wat er allemaal schuilgaat in onze wereld. Na afsluiting van elk thema volgt van elk kind een eigen verslag van de vier weken. 

Kinderen melden zich per thema aan. Zo kan er goed worden aangesloten bij wat het kind interessant en uitdagend vindt.

Leeftijd: 6 t/m 12 jaar

Dag en tijd: Dinsdagmiddag 15.45 - 17.45 uur

Kosten: 99 euro per thema. De facturering zal plaatsvinden voor aanvang van elk afzonderlijk thema. Bij aanmelding voor meerdere thema's zal de facturering eveneens per thema plaatsvinden.

Locatie: Westeinderweg 14, Wognum

Aanmelden/meer info: info@levenmethoogbegaafdheid.nl


Data 2020:

Thema: Het Universum. Hoe groot is het universum? Hoe is het ontstaan en wat kan je er allemaal vinden? Zijn er meer planeten en kan je daar op leven? Er zijn oneindig veel dingen die we nog niet weten en waar misschien wel nooit een antwoord op komt als we praten over het universum. Gelukkig weten we ook heel veel wel en is dit een heerlijk onderwerp om met de kinderen in te duiken.

7 januari

14 januari

21 januari

28 januari

 

Thema: Leven in de natuur. Wat zijn ecosystemen? Hoe ziet onze voedselketen er uit? Waarom zijn bomen, planten, bijen en andere dieren in de natuur zo belangrijk voor ons? Wat kunnen wij zelf doen om de natuur te helpen? 

25 februari

3 maart

10 maart

17 maart

 

Thema: Jij en ik. Ieder mens is anders en uniek. Van binnen zien we er meestal wel ongeveer hetzelfde uit, maar van buiten niet. Ook heeft ieder mens een eigen gedachtenpatroon en een unieke gevoelswereld. Hoe zit dat eigenlijk en hoe kan je dit beïnvloeden? We duiken samen in de wereld van het menselijk lichaam, emoties, gevoelens en communicatie.

12 mei

19 mei

26 mei

2 juni