LEV leven met hoogbegaafdheid

Voor (vermoedelijk) hoog- en uitzonderlijk begaafde en/of hoogsensitieve              volwassenen en kinderen

Over mij


Mijn naam is Marianne Logothetis- Krijnsen. Ik ben getrouwd en moeder van 2 zoons (11 en 7 jaar). Ons gezin bestaat uit hoog- en uitzonderlijk begaafden.

Al op de basisschool was mij duidelijk dat ik niet in het "normale" plaatje paste. Ik voelde mij anders, reageerde anders en speelde liever met oudere kinderen. School was voor mij een eenzame tijd. Ik deed wat ik moest doen op de basisschool en was een keurige A+ leerling, zoals het nu genoemd zou worden. Op de middelbare school begon ik echter uit te vallen. Uiteindelijk heb ik een MBO-diploma gehaald, maar ik miste uitdaging in mijn werk. Er moest toch meer zijn? 

Mijn oudste zoon liep al snel vast op school, ondanks een vroege signalering van zijn uitzonderlijk begaafdheid. Mijn strijd voor hem werd mijn uitdaging en dat heb ik lange tijd alleen gedaan. Er was niemand die mij kon vertellen wat zou werken voor hem en hoe we het aan konden pakken. Via via kwam ik bij HBcentrum terecht met de jongens en werden de eerste stappen naar een goede oplossing gezet. De gesprekken die ik bij hen had waren zo verhelderend. Het voelde als thuiskomen, eindelijk mensen die begrijpen hoe je denkt en wat je voelt. Graag wilde ik zelf ook iets kunnen betekenen voor ouders die tegen dezelfde problematiek aanlopen. Het moet niet nodig zijn dat elke ouder van een hoogbegaafd kind opnieuw het wiel moet uitvinden. Enkele jaren geleden heb ik de opleiding tot HBprofessional gevolgd, LEV opgericht en inmiddels heb ik ook de opleiding professioneel kindercoach afgerond. Ik ben geregistreerd bij het KinderCoachGilde, het kwaliteitsregister voor kindercoaches. Ook heb ik een opleiding gevolgd voor het coachen van hoogsensitieve volwassen en kinderen. 

Met ontzettend veel plezier geef ik samen met mijn collega's bij Centrum voor Hoogbegaafdheid oudercursussen en de opleiding tot HBprofessional. Ook leid ik HBkidsgroepen en werk 2 ochtenden in de week als HBbegeleider bij de HBplus dagbesteding voor kinderen die (nog) niet fulltime naar school kunnen.

Met LEV organiseer ik vele activiteiten waarbij ik de hulp van opgeleide collega's inroep bij grotere groepen en het LEV! vakantiekamp.  

Mijn passie is mijn beroep geworden!